Cassola Catalana Recuperem la cassola catalana
Home » RECEPTES

RECEPTES

Suquet d'Espardenyes

Suquet d'Espardenyes - Cassola Catalana

Ingredients:

  • 500grs d'espardenyes.
  • 1Kg de patates velles, Kennebec o red pontiac.
  • 4 dents d'all.
  • 2 pebrots verds mida mitjana-petita.
  • 2 cullerades de tomàquet natural sense pell.
  • 4 gambes fresques de bona qualitat.
  • 1 trosset de bitxo.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre.
  • Fumet de peix 

Preparació: (Per a 4 persones).

Prèviament, per poder realitzar la recepta d'una manera àgil, hauríem de preparar els aliments que anirem fent servir. 

Escapcem les puntes de les espardenyes, li fem tot un seguit de talls longitudinals, sense que aquests arribin a tallar del tot l'espardenya. Pelem els alls i els reservem, pelem i tallem les patates tipus daus mal tallats, netegem i tallem els pebrots verds per tenir-los apunt, pelem els tomàquets i els triturem. Un cop ho tinguem tot apunt, més els altres ingredients de la recepta, estarem a punt per començar a fer aquesta recepta senzilla però que no deixarà a ningú indiferent. 

Agafem una bona cassola catalana de Ø350mm de diàmetre, afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra, daurem els alls prèviament pelats, juntament amb el trosset de bitxo, seguidament hi posem les espardenyes i les deixem enrossir 1 minut i les reservem. 

Un cop les espardenyes reservades, en la mateixa cassola hi posem el pebrot verd tallat, les dues o tres cullerades de tomàquet, i les patates prèviament pelades i tallades, ho remenem bè, i tot seguit hi aboquem el fumet de peix, fins a cobrir totes les patates, en aquest punt el foc a de ser molt generós, deixem que faci una cocció d'uns 15 minuts, un cop passats el 15 minuts, hi afegim les espardenyes i al damunt i posem les gambes, rectifiquem de sal i pebre, mentre acaba de fer una última cocció d'uns 5 minuts. 

La presentació a taula és millor fer-la en la mateixa cassola catalana, ja que per la seva forma i espessor, manté la recepta calenta durant tot l'àpat. 

 

Esperem que en gaudiu molt, tan com en gaudim nosaltres quan la fem. 

 

Salut!!! 

 

Arròs melós de verdures

Arròs melós de verdures - Cassola Catalana

  Ingredients:

  • 500grs d'arròs de qualitat.
  • 3 pebrots verds mida mitjana.
  • 3 pebrots vermells mida mitjana.
  • 2 alls.
  • 1 ceba de figueres.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre.
  • Orenga.
  • Aigua (3 part per cada part d'arròs)

 

Preparació: (Per a 4 persones).

Prèviament, per poder realitzar la recepta d'una manera àgil, hauríem de preparar els aliments que anirem fent servir. 

Pelem i tallem els alls a trossets petits, tallem la ceba a trossets petits i la reservem, tallem els pebrots a la mida desitjada. Un cop ho tinguem tot apunt, més els altres ingredients de la recepta, estarem a punt per començar a fer aquest arròs melós. 

Un cop tots els ingredients a punt, agafem una bona cassola catalana de Ø350mm o Ø250mm de diàmetre, afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra, daurem els alls i la ceba, juntament amb els pebrots vermells i verds, a foc suau uns 5-10 minuts depèn de la intensitat del foc, mentre amb una cullera de fusta anem removent de tant en tant, és molt important que els alls no es cremin, perquè no ens agafi gust d'all cremat.

Un cop els pebrots s'hagin estovat una mica, posem l'arròs, li donem quatre voltes, i seguidament  posem l'aigua, més val menys que més, així aconseguirem la melositat desitjada, si és necessari posar-hi una mica més d'aigua no passa res, afegim una mica d'orenga i rectifiquem de sal i pebre al gust. Cal tenir en compte parar el foc una mica abans de que l'arròs estigui cuit, ja que amb l'escalfor de la pròpia cassola s'acabarà de fer, i quedarà just al punt. El temps de cocció depèn de l'arròs que haguem triat, sempre és millor consultar el temps de cocció recomanat pel productor

La presentació a taula és millor fer-la en la mateixa cassola catalana, ja que per la seva forma i espessor, manté la recepta calenta durant tot l'àpat. 

 

Esperem que en gaudiu molt.

 

Salut!!! 

 

Suquet de Rap

Suquet de Rap - Cassola Catalana

 Ingredients:

  • 500grs d'espardenyes.
  • 1Kg de patates velles, Kennebec o red pontiac.
  • 4 dents d'all.
  • 2 pebrots verds mida mitjana-petita.
  • 2 cullerades de tomàquet natural sense pell.
  • 4 gambes fresques de bona qualitat.
  • 1 trosset de bitxo.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre.
  • Fumet de peix 

Preparació: (Per a 4 persones).

En una bona cassola catalana de Ø350mm de diàmetre, hi posem un bon raig d'oli d'oliva verge extra, a foc mig, hi posem 3-4 alls pelats per aromatizar l'oli, fins que estiguin dorats, un cop dorats, els reservem hi els posem un un morter.

Seguidament amb l'oli ja aromatizat, hi posem les patates esqueixades, no tallades, es molt important, perque pugin alliberar tota la seva fecula, que es el que fa que quedi un suquet dens, d''aqui ve el nom d'aquest plat. Un cop tirades les patates, hi posem el fumet de peix fins a cobrir les patates, es important que el foc bulli fort durant uns 10-15 minuts en funcio de la patata utilitzada. Un cop passats aquests 10-15 minuts, hi posem el rap tallat a rodelles d'un cm aprox. juntament amb la picada, hi ho deixem coure 5 min

 

Escapcem les puntes de les espardenyes, li fem tot un seguit de talls longitudinals, sense que aquests arribin a tallar del tot l'espardenya. Pelem els alls i els reservem, pelem i tallem les patates tipus daus mal tallats, netegem i tallem els pebrots verds per tenir-los apunt, pelem els tomàquets i els triturem. Un cop ho tinguem tot apunt, més els altres ingredients de la recepta, estarem a punt per començar a fer aquesta recepta senzilla però que no deixarà a ningú indiferent. 

Agafem una bona cassola catalana de Ø350mm de diàmetre, afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra, daurem els alls prèviament pelats, juntament amb el trosset de bitxo, seguidament hi posem les espardenyes i les deixem enrossir 1 minut i les reservem. 

Un cop les espardenyes reservades, en la mateixa cassola hi posem el pebrot verd tallat, les dues o tres cullerades de tomàquet, i les patates prèviament pelades i tallades, ho remenem bè, i tot seguit hi aboquem el fumet de peix, fins a cobrir totes les patates, en aquest punt el foc a de ser molt generós, deixem que faci una cocció d'uns 15 minuts, un cop passats el 15 minuts, hi afegim les espardenyes i al damunt i posem les gambes, rectifiquem de sal i pebre, mentre acaba de fer una última cocció d'uns 5 minuts. 

La presentació a taula és millor fer-la en la mateixa cassola catalana, ja que per la seva forma i espessor, manté la recepta calenta durant tot l'àpat. 

 

Esperem que en gaudiu molt, tan com en gaudim nosaltres quan la fem. 

 

Salut!!! 

 

Suquet de Pop Roquer

Suquet de Pop Roquer - Cassola Catalana

Ingredients:

  • 2kg de pop roquer fresc.
  • 1Kg de patates velles, kennebec o red pontiac.
  • 2 cebes grosses de Figueres.
  • 4 dents d'all.
  • 2 tomàquets naturals sense pell.
  • 1 pebrot verd.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Julivert o orenga.
  • Sal i pebre.

 

Preparació: (Per a 4 persones).

Prèviament, per poder realitzar la recepta d'una manera àgil, hauríem de preparar els aliments que anirem fent servir. 

Pelem i tallem els alls a trossets petits, tallem la ceba a trossets petits o la ratllem depenent del gust de cadescú, ratllem el tomàquet i ho reservem, tallem els pebrots a la mida desitjada. Un cop ho tinguem tot apunt més els altres ingredients de la recepta, estarem a punt per començar a fer aquest suquet de pop roquer.

Si hem comprat el pop fresc, primerament posarem el pop o els pops al congelador 3-4 dies, per trencar les fibres i que així sigui mes tendre, un cop descongelat, posarem una cassola grossa amb aigua bullint, tot seguit posarem el pop 3 vegades dins l'aigua uns 10 segons cada vegada, esperant que torni a bullir cada vegada abans de posar-lo de nou, un cop fets aquets 3 passos, deixarem coure el pop uns 15 minuts per cada Kg, si el pop que fem servir es de 2kg haurà de bullir uns 30 minuts.

Paral.lelament en una cassola catalana de Ø350mm, fem un bon sofregit amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra els alls i la ceba. Un cop enrossida posem el tomàquet i el pebrot, especies al gust, i corregim de sal i pebre. Ho deixem sofregir tot plegat uns 10-15 minuts fins que el sofregit tingui la textura adequada.

Amb el sofregit acabat tirem les patates i les cobrim amb l'aigua de coure el pop,  ho deixem coure uns 8 minuts, passats aquets 8 minuts posem el pop roquer tallat a trossos i acabem de coure uns 8 minuts mes. Si es necessari ho corregim de sal i pebre i llestos!!!

La presentació a taula és millor fer-la en la mateixa cassola catalana, ja que per la seva forma i espessor, manté la recepta calenta durant tot l'àpat. 

 

Esperem que en gaudiu molt.

 

Salut!!!

 

 

Suquet de sèpia neta

Suquet de sèpia neta - Cassola Catalana

Ingredients:

  • 2 sèpies netes grans.
  • 2 patates kennebec grans.
  • 1 ceba grossa de Figueres.
  • 2 dents d'all.
  • 2 tomàquets naturals sense pell.
  • 1/2 litre de fumet de peix.
  • 1 got de vi blanc.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre.
  • Opcional: picada d'ametlles i avellanes.

 

Preparació: (Per a 4 persones).

Prèviament, per poder realitzar la recepta d'una manera àgil, hauríem de preparar els aliments que anirem fent servir. 

Pelem i tallem els alls a trossets petits, tallem la ceba a trossets petits, ratllem el tomàquet i ho reservem, tallem la sèpia a daus. Un cop ho tinguem tot apunt més els altres ingredients de la recepta, estarem a punt per començar a fer aquest suquet de sèpia.

En una cassola catalana de Ø250mm d'alumini o de ferro colat, posem a sofregir amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra els alls i les cebes, passats uns minuts posem el tomàquet picat, i ho deixem coure a foc lent fins que estigui cuit uns 10-15 minuts, corregim de sal i pebre al gust.

Amb el sofregit acabat posem la sèpia tallada a trossos, un got de vi blanc i el fumet, un cop la sepia estigui pràcticament feta, afegim les patates ho deixem coure uns 10-15 minuts depenent del temps de cocció de les patates, finalment com a opció podem afegir la picada d'ametlles i avellanes, i corregir de sal i pebre al gust.

La presentació a taula és millor fer-la en la mateixa cassola catalana, ja que per la seva forma i espessor, manté la recepta calenta durant tot l'àpat. 

 

Esperem que en gaudiu molt.

 

Salut!!!

Popets amb ceba

Popets amb ceba - Cassola Catalana

 Ingredients:

  •  

 

Preparació: (Per a 4 persones).

 

Arròs caldos amb llamàntol (arròs brut)

Arròs caldos amb llamàntol (arròs brut) - Cassola Catalana

  Ingredients:

  • 500grs d'arròs de qualitat.
  • 3 pebrots verds mida mitjana.
  • 3 pebrots vermells mida mitjana.
  • 2 alls.
  • 1 ceba de figueres.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre.
  • Orenga.
  • Aigua (3 part per cada part d'arròs)

 

Preparació: (Per a 4 persones).

Prèviament, per poder realitzar la recepta d'una manera àgil, hauríem de preparar els aliments que anirem fent servir. 

Pelem i tallem els alls a trossets petits, tallem la ceba a trossets petits i la reservem, tallem els pebrots a la mida desitjada. Un cop ho tinguem tot apunt, més els altres ingredients de la recepta, estarem a punt per començar a fer aquest arròs melós. 

Un cop tots els ingredients a punt, agafem una bona cassola catalana de Ø350mm o Ø250mm de diàmetre, afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra, daurem els alls i la ceba, juntament amb els pebrots vermells i verds, a foc suau uns 5-10 minuts depèn de la intensitat del foc, mentre amb una cullera de fusta anem removent de tant en tant, és molt important que els alls no es cremin, perquè no ens agafi gust d'all cremat.

Un cop els pebrots s'hagin estovat una mica, posem l'arròs, li donem quatre voltes, i seguidament  posem l'aigua, més val menys que més, així aconseguirem la melositat desitjada, si és necessari posar-hi una mica més d'aigua no passa res, afegim una mica d'orenga i rectifiquem de sal i pebre al gust. Cal tenir en compte parar el foc una mica abans de que l'arròs estigui cuit, ja que amb l'escalfor de la pròpia cassola s'acabarà de fer, i quedarà just al punt. El temps de cocció depèn de l'arròs que haguem triat, sempre és millor consultar el temps de cocció recomanat pel productor

La presentació a taula és millor fer-la en la mateixa cassola catalana, ja que per la seva forma i espessor, manté la recepta calenta durant tot l'àpat. 

 

Esperem que en gaudiu molt.

 

Salut!!! 

 

Mandonguilles castanyes i bolets

Mandonguilles castanyes i bolets - Cassola Catalana

MANDONGUILLES AMB CASTANYES I BOLETS, un plaer pel paladar.

Mandonguilles:
-Carn picada barrejada
-ou
-pa ratllat
-julivert
-farina
(En aquest cas no li he posat all)
Les dorem en una paella i les reservem.

Cassola:
-4/5 mandonguilles per cap
-ceba confitada @sofregitquimmatas
-2/3 alls
-1 pastanaga
-1 tomaquet madur
-1 copa vi ranci
-300/400grs castanyes cuites (30min al forn a 180 amb tall)
-300/400grs bolets variats (@estany_bagescargol )
-brou
-oli
-sal
-pebre

Reposat molt millor😉

Una recepta de @gastronomicament @deplatenplat.cat 

NO US DEIXARÀ INDIFERENT!!!